zaterdag 20 oktober 2012

2e chakra - sacraalchakra


Mandala  2e chakra - Wendy de Jager
Vandaag schrijf ik verder over de chakra's. Ik richt mijn aandacht nu volledig op de sacraalchakra! Voor degene die nu instappen in mijn blogs, de afgelopen twee weken heb ik al eerder een blog geschreven over chakra's in het algemeen en de 1e wortelchakra.
 
Deze chakra wordt in Sankriet de Svadhisthana genoemd, de zoetheid en bevindt zich in de onderbuik. Wanneer deze chakra goed in balans is herken je jij je in het volgende: (zelf)vertrouwen, grote mate van creativiteit, je weet goed wat je voelt en wat je met deze gevoelens wilt. De thema's die in deze emotionele laag centraal staan zijn: gevoelens, emoties en seksualiteit.
 
Wanneer een chakra uit balans is, kan dit lichamelijke klachten tot gevolg hebben. Deze zijn allemaal verwant met de emotionele laag waarin de sacraalchakra zich bevindt. Je kunt je vermoeid en uitgeput voelen maar bij vrouwen zie je ook klachten terug in hun menstruatiecyclus of PMS (premenstrueel syndroom). Mannen kunnen op ditzelfde terrein klachten ervaren van impotentie of frigiditeit. Beide kunnen blaasproblemen ervaren zoals moeite met uitplassen of blaasontstekingen. Ben je stijf in je fysieke lichaam? Herken je één of meerdere klachten? Dan is het interessant om uit te zoeken of je sacraal chakra uit balans is en weer terug in balans te brengen.
  
Niet alleen op het niveau van je lichaam kunnen er klachten ontstaan in de emotionele laag van jouzelf maar ook op psychisch en daarmee in gedrag kan zichtbaar worden dat je chakra uit balans is. Een chakra kan overactief zijn maar ook onderactief en dit resulteert dan veelal in té veel of juist té weinig. Misschien herken je dit bij jezelf: heel veel of geen behoefte aan seks. Moeite met omgaan met je emoties door (misplaatste) schuldgevoelens of juist anderen manipuleren. Depressie kan ook door onbalans op sacraal niveau tot uiting komen.
 
Er zijn verschillende manieren om chakra's in balans te brengen. Eén daarvan is mediteren. Hieronder is een link naar een video op youtube die een meditatie bevat specifiek voor deze chakra. De meditatie duurt 5 minuten. Is het allemaal nog nieuw voor je. Dan verwijs ik je voor tips bij starten hiermee naar een eerder geschreven blog, inwijding in meditatie.



Lief mens zorg goed voor je sacraalchakra. Dan weet je hoe over jezelf denkt en hoe je jezelf voelt. Wat je denkt en voelt daar voel jij je goed over!!

Als edelsteentherapeut wil ik mensen helpen om meer zicht te krijgen op hoe de chakra's zijn uitgebalanceerd en oa door edelsteentherapie de chakra's weer allemaal weer helemaal balans terug te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten