zaterdag 27 oktober 2012

3e - Zonnevlecht Chakra

Vandaag is het alweer de beurt aan de 3e chakra. De chakra die staat voor de 'zetel van de persoonlijkheid'. Dat maakt ook deze chakra weer reuze interessant om over te schrijven. Er zijn zoveel persoonlijkheden en je kunt je wel voorstellen dat overactiviteit danwel onderactiviteit weer duidelijk zichtbaar zal zijn in iemand zijn of haar gedrag.
 

Zonnevlecht chakra

Waar zit de zonnevlecht? Rond de navel in de derde auralaag. Je krijgt hier meer zicht op de mentale wereld van iemand. Wanneer je in balans bent op zonnevlecht chakra betekent het dat er sprake van een balans is tussen emotie en intellect maar ook dat er een mate van balans is tussen rationele / intuïtieve / paranormale vermogens. Je hebt stabiliteit in je leven. Wanneer je al deze items bij elkaar brengt betekent het dat je linker- en rechterhersenhelft een goede samenwerking hebben.
 
Je kunt herkennen dat deze chakra uit balans is wanneer jij je nerveus voelt maar ook wanneer je de baas wilt spelen of snel op je tenen getrapt bent. Andere klachten die je kunt krijgen zijn angst, onzekerheid maar ook oververmoeidheid en je vastklampen aan anderen. Er zijn zeker nog meer tekenen waaruit kan blijken dat je chakra niet in balans is.
 
Zonnevlecht mandala - Wendy de Jager
Het is goed om te beseffen dat elke chakra invloed heeft op de werking van de andere chakra's. Beschouw het maar als een radarwerk. Dus één chakra uit balans betekent dat de ander chakra's daarop reageren, laat staan wanneer er meerdere chakra's uit balans zijn. Als dit een langere tijd zo is kunnen mensen zowel psychisch als fysiek ernstig ziek worden! Dit wordt allereerst zichtbaar in je aura en later ontstaan er klachten. Om te weten welke chakra's uit balans zijn en te achterhalen wat zo'n chakra doet (onder/over activiteit) kun je een professional inschakelen. Dat kan een chakraspecialist zijn, iemand die je healing geeft zoals (kundalini) reiki maar edelsteentherapie behoort ook tot de mogelijkheid. Zeker ook omdat je thuis ook nog edelstenen kunt dragen, thuis kunt leggen of zelfs op je werk. Een edelsteen therapeut kan helpen door middel van oa het inzetten van edelstenen.
 
 
Deze meditatie duurt een kleine 10 minuten. Er staan in het Engels prachtige bekrachtingen bij die je zonnevlecht aanspreken. Veel plezier ermee!!
 
Zonnegroet,
 
Leonieke Paalvast
Praktijk De Verrijking

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten