zaterdag 6 oktober 2012

Introductie over chakra's

Graag wil ik je jullie meenemen op mijn initiatie reis in de wereld van chakra's stapsgewijs kennis laten maken met de zeven chakra's.
 
De behoefte aan informatie kan verschillen van niveau. Wat ik daarom besloten heb te doen is in deze blog meer te vertellen over chakra's in het algemeen. In de daarop volgende blogs zal ik in de komende weken stapsgewijs jullie meenemen in de reis door de verschillende chakra's. Per chakra zal ik ook een meditatie oefening meegeven zodat je er niet alleen over leest maar ook de kans krijgt om het te ervaren. Doordat ik de informatie stapsgewijs geef, kun je zelf besluiten hoever je met mij mee op reis wilt gaan.
 
 
Het woord chakra komt uit het sanskriet. Wanneer je het woord chakra naar het Nederlands vertaalt, betekent het simpelweg wiel. Dit klinkt natuurlijk een stuk minder zweverig. Echter past dit woord niet zo goed bij hoe een chakra eruit ziet namelijk trechtervormig.  Zoals je op de afbeelding hiernaast kunt zien, zijn er 7 wielen met elk hun eigen kleur. Deze kleuren zijn terug te vinden in een regenboog maar ook in een prisma.
 
Elke chakra heeft binnen het menselijk lichaam een vaste plaats en kleur. De chakra's staan in verbinden met je aura* en de verschillende lagen die deze hebben.
 
Als alle chakra's op één lijn staan en in balans zijn betekent het dat jij je uitstekend voelt. Voor vele van ons is het een continue zoektocht om dit balans te vinden. Wanneer een bepaald chakra over- danwel onderactief is, kan dit consequenties hebben voor de werking van de andere chakra's. De 7 chakra's staan met elkaar in verbinding dus en de verschillende niveaus zijn afhankelijk van elkaar daardoor kun uit balans zijn. De verbinding tussen de verschillende chakra's zit in de ruggengraat. Wanneer iemand uit balans is, hoeft dit niet direct gevolgen te hebben. Echter op het langer termijn zal iemand zijn aura gaten kunnen gaan vertonen, grijstinten zichtbaar worden. Dit zijn voor vele de niet zichtbare signalen die het lichaam aangeeft dat er sprake is van onbalans. Fysiek, psychisch of emotioneel kunnen mensen ook signalen krijgen. Deze zullen wij veelal eerder herkennen. Dan hoeft er nog niet direct sprake te zijn van ziekte. Het is wel zaak dat je hieraan gaat werken omdat je anders het risico loopt om voor langere tijd ziek te worden danwel ongeneeslijk ziek.Het is dus van groot belang om goed voor jezelf te zorgen op die verschillende niveau's en te leren de signalen die er zijn te herkennen of hulp te vragen bij het weer verkrijgen van het balans. Er zijn energetische behandelingen mogelijk die je ter preventie, ter ondersteuning kunt ondergaan.
 
Nu volgt een overzicht van alle chakra's:

 
Zevende - kruinchakra - wit

Zesde - voorhoofdchakra - indigo
 
Vijfde - keelchakra - blauw
 
Vierde - hartchakra - groen
 
Derde - zonnevlechtchakra - geel
 
Tweede - sacraalchakra - oranje
 
Eerste - wortelchakra - rood
 
Het is interessant te weten dat de eerste chakra de laagste trilling heeft en de zevende chakra de hoogste trilling.
 
Wat vele misschien nog niet gerealiseerd hebben, is dat er ook organen en bepaalde klieren verbonden zijn met een specifieke chakra. Volgende week ga ik verder met de eerste chakra, zijn werking en wat de gevolgen kunnen zij wanneer deze uit balans is (over- of onderactief). Dan zal ik ook wat schrijven of de organen en klieren die hiermee verbonden zijn.
 
Reactie en vragen zijn welkom! Graag zelfs.
 
*aura - een energieveld dat zich rondom het menselijk lichaam. In een andere blog besteed ik hier ook aandacht aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten