maandag 24 september 2012

Inwijding in meditatie

Ooit overwogen om te mediteren of je afgevraagd wat mediteren is? Graag wil ik je inwijden in rol die meditatie voor je kan betekenen.
 
Allereerst: Wat is mediteren?
1) Bespiegelen 2) Bezinnen 3) Bespiegeld 4) Bespiegeling 5) Bepeinzen 6) Godsdienstige overpeinzingen houden 7) In contemplatieve overdenkingen verzonken zijn 8) Nadenken 9) Overdenken 10) Overpeinzen 11) Peinzen 12) Wikken en wegen
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/MEDITEREN/1
 
Dat betekent in de praktijk dat je een moment van stilstaan creëert. Een moment van volledig in bewustzijn aanwezig zijn in dat moment. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Je kunt dit doen door je vooral in je gedachten laten verzinken en daar op varen. Dit leidt meestal tot non-constructieve gedachtes die van de hak op de tak gaan.
 
Wat zou mediteren dan nog meer voor je kunnen doen?
Met hulp van meditatie kun je proberen door rustig te zijn je werkelijke zelf te ervaren. Dit kan resulteren tot een moment waarbij je weer terug komt tot jezelf. Een moment waarin je energie in jezelf opwekt. Een moment waarbij doelen, wensen en verlangen concreter kan worden.
 
Om even te “proeven” aan wat mediteren is. Kun je dit langzaam opbouwen door het creëren van korte stilte momenten, via aandacht voor je ademhaling en lichaam tot geleide meditaties.
 
In de onderstaande korte meditatie van 3 minuten kun je een start maken met het ervaren van een meditatie in de vorm van ontspanning. Doe dit elke dag en je zult merken dat wanneer je dit 14 dagen gedaan hebt dat het mediteren je makkelijker af gaat. Deze oefening verloopt vrij snel. 
 
Ik zou het leuk vinden als je je ervaringen willen delen met mij!

Succes!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten