donderdag 20 september 2012

Ontstaan van kristallen

Kristallen zijn opgebouwd uit een bepaalde combinatie mineralen. Dat maakt dat kristallen krachtige vibraties en energie uitstralen. De aarde bestaat zelfs voor het overgrote deel uit kristallen. Onderbepaalde omstandigheden onstaan en groeien zij. Het is veelal een traag proces dat zowel aan de oppervlakte van de aardkorst plaatsvindt als diep onder de grond. Denk ook maar aan alle mijnen waar mensen de kristallen uit opdiepen.

De plekken waar de meeste kristallen en edelstenen gevonden worden zijn de vulkanische gebieden. Dat komt omdat verre weg de meeste stenen - denk aan diamanten - ontstaan uit gesteente, uit magma. Wanneer een vulkaan in beweging is, komen er grote hoeveelheden magma vanuit het binnenste van de aarde naar boven. Dit is het moment waarop vele kristallen gevormd worden.

Hedendaags worden er vele kristallen en edelstenen mechanische gemaakt. Dat betekent dat de stenen synthetisch zijn. Deze stenen bevatten niet de kracht en de vibratie die de natuurlijk gevormde stenen hebben. Let hierop wanneer je besluit om edelstenen te kopen.
 



Graven in de mijnen van Bolivia



3 opmerkingen: