zondag 30 september 2012

Edelstenen aanschaffen? Waar let jij op...?

Misschien ben je nu wel nieuwsgierig naar de werking van kristallen - edelstenen geworden en overweeg je de aanschaf van een eigen steen. Of je hebt er wel een aantal in huis maar weet eigenlijk nog niet zo goed waar je op moet letten bij de aanschaf van een steen en heb je nog twijfels.

Graag loop ik een stukje met je mee op reis naar jouw steen. Er zijn zeker voor ieder mens meerdere stenen inzetbaar maar niet iedere portemonnee laat in deze tijd meerdere stenen in één keer toe. Daarbij komt dat het ook van belang is dat je met elke steen die je aanschaft, bewust moet worden van het effect. Wanneer je meerdere stenen tegelijk gebruikt kan het verwarring brengen en daarmee twijfel over welke steen welk effect heeft ontstaan.

Weet je nog hoe het gegaan is toen jij voor het eerst een steen ging kopen? Wat maakte dat jij die steen uitkoos? De kleur? De schoonheid? Had het een mooi figuur of paste het goed bij je kleren? Heb je intuitief de steen gekozen waren er van dezelfde soort meerdere of was er geen keus?
Ga eens terug in de tijd....weet je het nog? Misschien sta je wel aan het begin en ben je nieuwsgierig en voel je je nog onzeker over de werking van stenen en of je wel de juiste zult uitkiezen. Lees vooral verder en je krijgt antwoord op meerdere vragen.



Bij het aanschaffen van een steen zijn er een aantal dingen waar je van te voren over na kunt denken. Welke steen wil ik kopen? Welk doel heeft de steen? Waar wil ik hem kopen?

Een kristal kan ons helpen onszelf opnieuw in contact brengen met bepaalde delen die we wel in ons hebben maar vergeten zijn. Kristallen kunnen je helpen bij je ontwikkeling en dat is voor ieder mens dus anders. Zo kunnen ze je helpen om een nog betere versie te worden van jezelf dan je nu al bent. De stenen werken op diverse lagen van de mens. Je kunt een steen uitkiezen met het oog op lichamelijke klachten maar ook op psychisch, emotioneel en spiritueel vlak.

Ik heb al eerder iets over de werking van kristallen geschreven maar herhaal dit graag: Kristallen bestaan uit mineralen en daarmee energie. Ze geven een lichte vibratie af. Een mens bestaat ook uit mineralen en energie. Dat maakt dat wij dus reageren op die stoffen die een kristal bevat en in ons lichaam voor uitwisseling van energie plaatsvindt. Hierdoor komen wij beter in balans en dat betekent groei!

Nu nog voordat je de winkel induikt. Kies zorgvuldig de plek waar je de steen koopt. Bedenk dat wanneer je op een drukke locatie zoals festival een steen koopt er veel mensen een steen al in handen hebben gehad. Dit kan dus tot gevolg hebben dat je deze energie oppakt en daardoor een tegenstrijdig bericht ontvangt. Er zijn prachtige nieuwetijds- en mineralenwinkels bij jou in de regio. Wil je weten waar ik ze kopen. Dan staat het je vrij dit te vragen.
Overzicht aantal kristallen / edelstenen



Praktische tips ten aanzien van keuze voor aankoop van kristal:

  1. Neem rustig de tijd voor het maken van je keuze
  2. Luister naar je gevoel en volg je intuïtie, dit is een stukje durven (proef ondervindelijk)
  3. Voelen en vasthouden van de steen in de rechter hand (niet zozeer kijken want niet altijd de mooiste steen is de beste steen voor jou), misschien voel je een vibratie, koude of warmte sensatie of juist een tinteling. Alles is goed. Voel of hij jou past. Het kan ook zijn dat je het 'weet'.
  4. Met welk doel koop je de steen? Houdt dit ook in gedachten. Weet je wel waarom maar komt er niet uit welke. Ik ben bereid met je mee te zoeken.
 De volgende keer zal ik meer vertellen over de verzorging van je kristallen! Want zonder de juiste verzorging zullen ze non-actief worden.

Kristalgroet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten