donderdag 29 november 2012

Kruinchakra

Vandaag ben ik alweer toe aan de laatste van de 7 basischakra's. Ik heb het dan ook over de kruinchakra.
Ik hoef niet uit te leggen waar deze zich bevindt, voor de twijfelaars precies boven je schedeldak. Dit is de 7e chakra en deze heeft kleuren van violet / goud en helderwit.
Het thema rond dit chakra is spiritualiteit maar ook paranormale vaardigheden en het innerlijk weten direct uit de bron vallen hier onder. De hypofyse is een klier die zich in de hersenen bevindt dus ook in de buurt waar dit chakra zich bevindt, deze klier twee beïnvloeden elkaar.
 

Mandala door Wendy de Jager

Wanneer je kijkt naar de eigenschappen / waarden van iemand waarbij alle chakra's in balans zijn, dan zie je terug dat dit mensen zijn met een krachtige persoonlijkheid en dat zij een krachtige uitstraling hebben. Zij ontwikkelen zich op het vlak van paranormaliteit (of dit is al ver ontwikkeld), zij ervaren connectie met het goddelijke.
 
Bij mensen waarbij dit chakra niet in balans is zie je klachten zoals stress of stress gerelateerde aandoeningen naar boven komen. Dit zijn veelal nerveuze mensen die soms zelf vervreemd of verward zijn. Een andere wijze waarop zij vervreemd raken van de aarde is het onvermogen tot leren of begrijpen. Soms kun je apathie terug zien in het gedrag.
 
Zoals je hierboven al kunt lezen, hoef je niet gek op te kijken dat iemand met een overactief kruinchakra een psychotische denkwijze heeft of manisch-depressief is. Bij onderactief chakra zie je voortdurende vermoeidheid, moeite met beslissingen nemen, gevoel van eenzaamheid en het gevoel geen aansluiting te kunnen vinden.
 
Het is van groot belang dat jouw basis goed geaard is, je wortelchakra, dit kun je doen d.m.v. de aardingsoefening. Wanneer je wortelchakra goed geaard is, kun je aan de slag met je kruinchakra. Het beste is uiteraard dat alle chakra's in balans zijn. Maar je dient te werken vanuit je wortelchakra.
 
Door een aantal sessies van magnetiseren of het werken met edelstenen wanneer jou dit meer aanstaat kun je begeleiding krijgen in het in balans krijgen van jouw chakra's.
 
Hieronder de laatste meditatie ondersteuning via youtube. Dit is een hele bijzondere. Voor mij heel goed te voelen dat mijn lichaam reageert op deze 'brainwave' meditatie van de kruinchakra.
Als je nog niet veel ervaring hebt met mediteren kan hij heftig zijn. Dit moet je persoonlijk ondervinden. Voelt het niet prettig stop dan direct! Dan is er mogelijk toch nog een ander chakra niet in balans. Je kunt hiervoor bij diverse mensen waaronder ikzelf hulp bij krijgen.
 
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten