dinsdag 6 november 2012

Electrosmog en de gevolgen

Electrowattes?? Voor velen is dit helemaal niet bekend maar electrosmog is de vervuiling die optreedt door invloeden van elektromagnetische velden. Dit zijn velden waar zowel laagfrequente als hoogfrequente frequenties voorkomen. Er zijn zeker in Nederland niet zo snel meer plekken te vinden waar niet sprake is van elektromagnetisch velden. Dat betekent dat wij continu verblijven op plekken waar trillingen op ons lichaam worden afgevuurd. Als deze velden te sterk zijn of als we er te lang in zitten dan kan dat behoorlijke gevolgen hebben. Electriciteit is een stroom die beweegt tussen een positief- en een negatiefgeladen pool. Overal waar electriciteit is, ontstaan magnetische velden. Dat is een natuurkundig feit. Even een rij van laag- en hoogfrequente golven.
Laagfrequente golven afkomstig van:
  • snoeren,
  • kabels en
  • leidingen.
Let op!! ook als er geen stroom gebruikt wordt.
 
Hoogfrequente golven afkomstig van:·        







  • Zendapparatuur zoals radio, tv, mobiele telefonie, satellieten,radar, WIFI, 
  • Huishoudelijke apparatuur zoals magnetron, PC monitor, mobiele endraadloze telefoon, babyfoon,
  • Spaarlampen.
We herkennen allemaal wel zo'n schokje dat je krijgt bij aanraking van synthetische stoffen die elektrostatisch blijken te zijn.
Dit geldt ook voor kunstofoppervlakten, beeldschermen maar gek genoeg ook voor wol en bijvoorbeeld kattenhaar.Opzoek lijkt het allemaal onschuldig tot je hoort of leest dat deze golven invloed uitoefenen op ons fysiek en daarmee ook op onze psyche. In een eerder blog over kristallen heb ik al eens geschreven dat wij voor een  groot deel uit water en dat er uitwisseling plaatsvindt tussen elementen zoals natrium en kalium. Deze velden beïnvloeden de biologie van ons bestaan (ons lichaam dus). Een goede balans in de spanning tussen positief- en negatiefgeladen ionen is essentieel voor het goed functioneren van onze cellen.
Het is goed te realiseren dat ons zenuwstelsel werkt door middel van electrische stroompjes. De sterke electromagnetische velden die we nu rondom ons hebben aangebracht met de hedendaagse technologie verstoren onze eigen deze subtiele biologische balans. Het gevolg hiervan kan zijn dat onze cellen anders gaan functioneren dan ze van nature doen. Wanneer je veel elektrische apparatuur om je heen hebt, kan het gevolg zijn dat je positieve ionen zich opstapelen en dit een elektrische storm wordt. Regen zorgt ervoor dat zo'n storm weer kan verdwijnen doordat de positieve ionen omgevormd worden in negatieve ionen. In de natuur hersteld zich de rust weer. 

 
Heb je in huis een elektrische storm zonder dat je het weet kan dit tot gevolg hebben dat je in bepaalde kamers een ander gedrag vertoont. Denk hierbij aan geïrriteerdheid, boosheid, frustatie of zelfs gedeprimeerd. Dit alles leidt weer tot vermoeidheid! Misschien ben je wel geschrokken na het lezen over het effect van electrosmog? Alle apparatuur de deur uit? Tja dat is in dit tijdperk ook best lastig toch? Anders zou ik dit ook niet kunnen bloggen of bellen dat ik onderweg naar huis ben zoals velen van ons doen. Dat is dus géén eerste keus optie. Je kunt beginnen met de apparatuur uit te zetten zodra je het niet gebruikt. Dus echt uit en geen standby!
 
Wat kunnen kristallen voor je doen?
Kristallen werken op energetisch niveau. Ze dragen ieder een eigen en karakteristiek energieveld waarmee ze een contact en communicatie aangaan met het menselijk energieveld. Het menselijk energieveld is dus naast het veld van je aura ook je fysieke energiesysteem. Dé kristal die de werking van elektrosmog het beste tegengaat is zwarte toermalijn. Wanneer je in een new age winkel advies vraagt omtrent elektrosmog zal deze steen als eerste genoemd worden. Er zijn zeker nog meer stenen die je hierbij kunnen helpen Er zijn nog 9 andere kristallen bekend die een effectieve werking in zich hebben die electrosmog tegengaan. Je kunt jezelf en je huisgenoten beschermen door het plaatsen van één van deze kristallen: amazoniet,aventurijn, fluoriet, jaspis, lepidoliet, malachiet, rookkwarts, sodaliet enturkoois. Zwarte toermalijn de meest potentiële steen is op dit gebied. 
 
 
 
 
 
Een eerder blog heb ik tips geschreven ten aanzien van de aankoop van een kristal maar ook het reinigen en opladen van zulke stenen is van groot belang om ze hun werk te laten doen! De kristallen plaats je in, rondom of juist op de elektrische apparatuur die je in je huis hebt. Je kunt dit dus ook op je werk doen!
Dus tijd om je huis eens te inspecteren op de apparatuur en stenen in huis te halen! Ik heb zelf een tijdje zwarte toermalijn gecombineerd met andere stenen staan en het resultaat is dat ik mij veel minder geïrriteerd, boos en vermoeid voel in mijn woonkamer. Ik was er nooit echt mijzelf wanneer ik zo deed. Door het inzetten van deze kristallen voel ik mij veel prettiger op die plek en ga ik zelfs later naar bed. Ik hoop dat jullie je ervaringen met mij willen delen. Anoniem mag natuurlijk ook!
 

Namasté
 
Leonieke Paalvast
Praktijk De Verrijking

Geen opmerkingen:

Een reactie posten