zondag 18 november 2012

Keelchakra


Keelchakra mandala - Wendy de Jager

Vandaag is het de beurt aan de keelchakra, nummer 5. Bij deze chakra staat communicatie en creativiteit centraal. Een kenmerk van deze chakra is dat hij ter hoogte van de keel zit, in verbinding staat met 6e en 7e chakra en wanneer je in balans bent helder blauw is. Op het vlak van gedrag zie je een keelchrakra in balans terug wanneer jij je goed kunt uiten, communicatie naar wens verloopt en creatief bent. In het sankriet is het Vishudda.
Klachten die je kunt verwachten wanneer jouw keelchakra uit balans is en blokkades ontstaan zijn; keelpijn, stijve nek en verkoudheden. De schildklier en bijschildklier zijn verbonden met deze chakra dus wanneer je afwijkende bloedwaarden hebt, kun je voor jezelf ook nagaan hoe het met jou creativiteit en communicatie staat. Dit alles heeft weer een relatie met jouw zelfvertrouwen!
Signalen van een keelchakra uit balans, over- danwel onderactief zullen veelal aan anderen eerder onbewust kenbaar zijn, doordat jij dan veel kletst zonder te vertellen. Als je maar kunt kletsen, waarover is niet zo belangrijk. Het andere uiterste is wanneer jij je moeilijk kan uiten en telkens wisselende meningen hebt.
Door middel van magnetiseren en  reiki kan dit vastgesteld worden. Ik zelf krijg bij het magnetiseren boodschappen door wanneer een chakra uit balans is en dit staat dan ook in verband met de oorzaak van het uit balans zijn van dit chakra. Naast de boodschappen die ik mag ontvangen, kan ik door te werken met energie iemand helpen zichzelf weer in balans te krijgen. Pas dan kun je het beste uit jouzelf halen!
Het is voor mij ook van belang dat jij iemand bent die in de spiegel durft te kijken en de confrontatie durft aan te gaan met wellicht de minder mooie of onderontwikkelde kant van jouzelf zodat deze bloemknop open mag gaan.

Een passend gedicht is te lezen bij medeblogger:
http://jelleravestein.blogspot.nl/2012/11/spiegel.html  

Namasté Leonieke Paalvast
Praktijk De Verrijking



Zoals elke week een meditatie passend bij het chakra:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten