zondag 7 juli 2013

Kennismaking met energiewerk

Je kent dat vast wel. Je loopt een verjaardagspartij binnen of bij familie op bezoek. Je voelt direct de sfeer aan. Het voelt gezellig uitnodigend of misschien juist grimmig aan. Bij dat laatste gevoel, kijk je ook niet vreemd op als later blijkt dat de huiseigenaren een flinke ruzie hebben gehad. Er heerst een gespannen sfeer. Dat? Ja dat is energie.

Het is een oude uitdrukking maar deze geeft wel duidelijk aan dat er sprake is van energie uitwisseling. De plussen en minnen tegen over elkaar levert spanning op.

Iemand die je voor het eerst ontmoet, je voelt direct of er een klik is of niet. Dat noem ik energie uitwisseling. Dat sluit aan op elkaar, deels of misschien helemaal niet. Dat er een klik is gaat niet alleen over gedrag of over uiterlijk dat gaat ook over de energie uitwisseling die plaats vindt en de vraag of deze op elkaar aansluit of aanvult.
Ik wil nog een stapje verder met je gaan door je een kleine oefening te laten doen. 

Oefening één 
De eerste oefening kun je alleen doen. Dat is nuttig als het werken met energie je nog vreemd is. Je kunt gewoon blijven zitten op je plek. Je hebt enkel te vrije handen nodig. Ga maar 10 tellen in je eigen handen wrijven. Vervolgens houd je je handen zo'n tien centimeter van elkaar af. Voel maar eens wat er tussen die handen plaatsvindt. Kun je dat gevoel goed omschrijven? Ga dan een stapje verder door met je handen een verende beweging te maken alsof je een ballon tussen je handen houdt. Wil je weten wat diverse mensen gevoeld hebben lees dan onderaan.
Ook dat is energie!
Oefening twee
Betrek nu iemand anders bij de oefening. Iemand waar jij je vertrouwd bij voelt, nieuwsgierig is maar misschien net zo sceptisch er tegenover staat als jij. Ga tegenover elkaar zitten. Nu gaan jullie allebei in jullie eigen handen wrijven gedurende tien tellen. Vervolgens houden jullie de handen tien centimeter van elkaars handen af. Voel nu maar eens wat er tussen jullie handen gebeurt. Herken je dat gevoel van daarnet? Kun je dat gevoel goed omschrijven? Ga dan een stapje verder en ga allebei veren met de handen dichterbij en verder weg. Met het idee alsof je een ballon samen vasthoudt en dichtdrukt. Hoe voelt dat aan?
Wat je nu voelt is wederom energie. Bijzonder toch?
Niet alleen wij hebben deze energie uitstraling. Zo hebben woningen, bedrijven, dieren en materialen allemaal een eigen uitstraling, energie!
Wil je meer weten, stel gerust een vraag of zoek contact met mij via mijn praktijk website:
www.praktijkdeverrijking.nl
Ik kan je er heel veel over vertellen dus trek die stoute schoenen aan.
Ervaringen van de oefening 1 en 2 - tinteling, warmte, koude, spanning, aantrekken, afstoten



Geen opmerkingen:

Een reactie posten